od 49€

OHRID-Skoplje

Program Putovanja

          1 MAJ NA OHRIDU – Skoplje

30.04.-03.05.2020

PROGRAM PUTOVANJA:
1.DAN 30.04
– Polazak iz Niša u kasnim večernjim satima (oko 23h). Vožnja prema Ohridu autobusima preko Leskovca, Vranja i Skoplja sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2.DAN 01.05 – Dolazak u Ohrid u prepodnevnim časovima. Smeštaj u sobama/apartmanima. Nakon kraćeg odmora polazimo u obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča (spomenik ohridskim prosvetiteljima Klimentu i Naumu, manufaktura papira, crkva Sv. Sofije, tvrđava cara Samuila iz 10.veka, odakle se pruža predivan pogled na samo jezero i grad, crkva Sv. Bogorodice Perivlepte, Rimski teatar, crkva Sv.Jovan Kaneo iz 13.veka. Mesto okupljanja grupe je Trg pored pristaništa, ispred spomenika Sv. Klimenta).Nakon obilaska grada fakultativni izlet do Struge. Struga je gradić na jugozapadu Republike Makedonije, od 16.559 stanovnika. Struga je administrativno sedište Opštine Struga, koja ima oko 65 809 stanovnika. Struga je rodno mesto makedonskih pesnika braće Konstantina i Dimitrija Miladinova i albanskog političkog aktiviste Ibrahima Tema. Struga se nalazi u dolini na obali Ohridskog jezera, na delu gde reka Crni Drim ističe iz Ohridskog jezera, koja teče kroz grad i deli ga na dva dela. Povratak na Ohrid.  Noćenje.

3. DAN 02.05 – Slobodno prepodne za individualni obilazak grada i shopping Fakultativno odlazak brodom do Sv Nauma. Obilazak manastira koji je posvećen Sv. Naumu, učeniku Ćirila i Metodija koji ga je i sam izgradio 900.god. Manastir se nalazi na južnoj strani jezera na izvorima Crnog Drima 30-ak km od grada. Preporučujemo fakultativnu  voznju čamcima Crnim Drimom koja će Vam ostati u nezaboravnom sećanju .Povratak na Ohrid. Slobodno popodne.Noćenje.

4. DAN 03.05 –Slobodno prepodne za obilazak stare čaršije u kojoj se nalaze brojne prodavnice suvenira od bakra, nakita od starog srebra i čuvenih ohridskih bisera. Polazak za Srbiju u podne. Usputni obilazak Skoplja. Nakon obilaska Skoplja nastavljamo put prema Nišu.

5. DAN 04.05  -Dolazak u Niš u ranim jutarnjim časovima.

 

Privatni smeštaj

1/5

1/4

1/3

1/2

Lux 1/2

Cena po osobi

45€

49€

55€

59€

69€

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

-  prevoz autobusom na relaciji  Niš –Ohrid – Niš,

- smeštaj u izabranim sobama na bazi dve noći (najam),

Tea, Dime, Lidija, Spasa ,Saša, Dva bisera

-   obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča,

- boravišnu taksu
- obilazak Skoplja,

- organizaciju i vođstvo puta.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

-          odlazak brodom na Sv.Naum – 15€,

-          izlet do Struge  – 5€

-          fakultativne obilaske i ulaznice,

-          zdravstveno osiguranje,

-          individualne troškove.

 

 

Uslovi i način plaćanja:
Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
- 30% prlikom rezervacije, ostatak 10 dana pre polaska.
- 30% prilikom rezervacije , ostatak na rate bez kamate, čekovima ili administrativnom zabranom na tri mesecne rate.

Umanjenje za sopstveni prevoz je 10€ po osobi.

Deca od 2-7god na sopstvenom ležaju imaju 30% popusta a na zajedničkom 50% popusta, popust važi uz dve punoplative osobe. Doplata za 1/1 sobu je 50% na cenu 1/2 sobe.
*Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi.

 

Program je rađen na bazi od minimum 50 putnika

Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak). Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 danapred polazak na putovanje.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja agencije MM TOURS PUTOVANJA DOO licenca OTP 66/2020

Informacije i rezervacije na telefon 018/521-329 i 060/0-521-329