od 59€

U ČEMU JE FORA – OHRID NOVA

Autobusom
Program Putovanja

DOČEK NOVE GODINE NA OHRIDU

29.12.2017-02.01.2018

Program putovanja:

29.12.2017. Polazak iz Niša sa parkinga kod Tempa u večenjim satima. Vožnja prema Ohridu udobnim autobusima preko Leskovca (Železnička stanica), Vranja i Skoplja sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

30.12.2017. Dolazak u Ohrid u prepodnevnim časovima. Smeštaj u izabrane sobe/apartmane. Nakon kraćeg odmora u 13:30h kreće se u obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča (spomenik ohridskim prosvetiteljima Klimentu i Naumu, manufaktura papira, crkva Sv. Sofije, tvrđava cara Samuila iz 10.-og veka, odakle se pruža predivan pogled na samo jezero i grad, crkva Sv. Bogorodice Perivlepte, Rimski teatar, crkva Sv.Jovan Kaneo iz 13.-og veka. Mesto okupljanja grupe je Trg pored pristaništa, ispred spomenika Sv. Klimenta. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

31.12.2017. Slobodno vreme. FAKULTATIVNO : krstarenje jezerom uz muziku  (jedinstvena prilika da sa jezera vidite sve lepote Starog grada). Doček Nove godine. FAKULTATIVNO : Doček u restoranu  uz večeru, piće i živu muziku. Noćenje.

01.01.2018. Slobodno prepodne za individualni obilazak grada i shopping. FAKULTATIVNI IZLETI: odlazak do Struge - Struga je gradić na jugozapadu Republike Makedonije, od 16.559 stanovnika. Struga je administrativno sedište Opštine Struga, koja ima oko 65 809 stanovnika. Struga je rodno mesto makedonskih pesnika braće Konstantina i Dimitrija Miladinova i albanskog političkog aktiviste Ibrahima Tema. Struga se nalazi u dolini na obali Ohridskog jezera, na delu gde reka Crni Drim ističe iz Ohridskog jezera, koja teče kroz grad i deli ga na dva dela. Povratak na Ohrid. Noćenje.
02.01.2018. Slobodno prepodne. FAKULTATIVAN obilazak  manastira koji je posvećen Sv. Naumu učeniku Ćirila i Metodija koji ga je i sam izgradio 900.god. i na putu do manastira panoramsko razgledanje Muzeja na vodi. Manastir se nalazi na južnoj strani jezera na izvorima Crnog Drima 30-ak km od grada. Polazak je predviđen za 11:00h sa autobuske stanice kod pijace, preko puta Marketa Tamaro (bivši Tim Market). Nakon obilaska Sv. Nauma povratak za Ohrid i polazak za Srbiju u 16h.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI (SMEŠTAJ + PREVOZ + OBILAZAK GRADA)
od
59

HOTEL ČINGO (centar) – 129€ – prevoz i smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom

HOTEL ALEKSANDRIJA (na obali, Stari Grad) – 149€ – prevoz i smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom

MOGUĆNOST PLAĆANJA ČEKOVIMA ILI ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM

DOČEK NOVE GODINE:

-Restoran hotela Rivijera (na Keju)– meni, neograničeno piće i uživo muzika – 39€

-Klub Hemingvej (Stari grad)– 3 pića – 25€

ARANŽMAN OBUHVATA:

- prevoz autobusom na relaciji Niš – Ohrid – Niš

- obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča

- žurka dobrodošlice u klubu Hemingvej (Stari grad), ulaz za naše goste slobodan,

- smeštaj u izabranim apartmanima/sobama na bazi  3 noćenja (najam)

- organizaciju i vođstvo puta

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

- obilazak manastira Sv. Naum – 5€

- krstarenje jezerom – 5€
- izlet do Struge – 5€

- boravišnu taksu – 3€

- zdravstveno osiguranje

- fakultativne obilaske i ulaznice

- individualne troškove

Doplate za polaske iz:

Prokuplja i Aleksinaca – 5€;

Pirota i Knjaževaca – 10€;

Kruševaca, Jagodine, Zaječara – 15€

( broj osoba za raelizaciju je min 4)

 


POPUSTI :

- dete od 0 do 2 godine besplatno, nema sopstveni krevet i sedište u autobusu,

- dete od 2 do 7 godina 30% popusta u pratnji dve odrasle osobe u istoj sobi, dete koristi pomoćni  ležaj i ima svoje sedište u autobusu,

- dete od 2 do 7 godina 50% popusta na zajedničkom ležaju u pratnji dve odrasle osobe,

- u slučaju da putnik koristi sopstveni prevoz  ukupna cena aranžmana se umanjuje za 20€.

USLOVI PLAĆANJA: plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre polaska.

                                30% prilikom rezervacije ,ostatak čekovima ili putem administrativne zabrane do marta 2017god.

CENA PREVOZA PO OSOBI JE 30€,  ZA GRUPE POPUST

 

NAPOMENA: kategorizaciju svih objekata izvršila je komisija Ministarstva za turizam Republike Makedonije pri opštini OHRID. Za putovanje u Republiku Makedoniju potrebna je nova lična karta ili biometrijski pasoš s tim što  Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Prevoz prtljaga (2 komada) je besplatan, a putnik je dužan da brine o svojim stvarima unetim u prevozno sredstvo. U autobusu je zabranjeno pušenje i konzumiranje alkohola,opojnih sredstava. Agencija pravi raspored sedenja u autobusu i putnici ga se moraju pridržavati. Agencija određuje mesto i dužinu pauze. Uplatom prevoza putnik prihvata sve navode. Minimalni broj putnika za realizaciju aranžmana je 40.U slučaju odustajanja putnika od putovanja postupa se po Opštim uslovima putovanja. Agencija ne garantuje slobodna mesta na fakultativnim izletima ukoliko nisu rezervisana Ukoliko  putnik u dogovoreno vreme ne dođe na  mesto polaska za izlet ili krstarenje smatra se da je od istog odustao tako da se uplaćeni iznos ne vraća. U slučaju loših vremenskih uslova izlet do Sv. Nauma biće zamenjen izletom do Struge. Agencija ne snosi odgovornost za drugačije usmene informacije o programu putovanja. Smatra se da se putnik upoznao i saglasio sa Opštim uslovima putovanja potpisivanjem ugovora o putovanju.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organozatora MM TOURS, licenca OTP 585/2010