od 49€

OHRID

Autobusom
Program Putovanja

OHRID

30.04 -05.05.2019.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN 30.04. – Polazak iz Niša u kasnim večernjim satima.Vožnja prema Ohridu udobnim autobusima preko Leskovca, Vranja i Skoplja sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2.DAN 01.05. – Dolazak u Ohrid u prepodnevnim časovima. Smeštaj u izabrane sobe/apartmane. Nakon kraćeg odmora polazimo u obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča (spomenik ohridskim prosvetiteljima Klimentu i Naumu, manufaktura papira, crkva Sv. Sofije, tvrđava cara Samuila iz 10.veka, odakle se pruža predivan pogled na samo jezero i grad, crkva Sv. Bogorodice Perivlepte, Rimski teatar, crkva Sv.Jovan Kaneo iz 13.veka. Mesto okupljanja grupe je Trg pored pristaništa, ispred spomenika Sv. Klimenta).Slobodno vreme . Noćenje.

3. DAN 02.05. – Slobodno prepodne za individualni obilazak grada i shopping ili FAKULTATIVNI odlazak do Albanije – Dobra prilika da se vidi, do skora zatvorena i zemlja  pod komunističkom diktaturom, Albanija, zemlja bogate prirode i kulturnog nasleđa. Pored Struge, idemo na granični prelaz Ćafasan i putujemo do glavnog grada Albanije, Tirane gde ćemo videti Narodni muzej, Mauzolej diktatora Envera Hodže i Etem bejovu džamiju. Imaćete sat vremena slobodno u Tirani, a onda nastavljamo prema Draču, odlazak na razgledanje Drača, jednog od najstarijih gradova Evrope. Osnovan je 627.p.n.e. i drugi je grad po veličini u Albaniji. Sa svojim kilometarski dugim plažama najatraktivnije je letovalište u Albaniji.  Prošetaćemo obalom Jadranskog mora, a zatim posetiti drevni amfiteatar. Imaćete slobodno vreme za ručak u nekom od gradskih restorana.(Okvirna satnica bi bila, polazak iz Ohrida u 7h, dolazak u Tiranu oko 10h, razgledanje i sat vremena pauze, dolazak u Drač oko 13h, dolazak u Ohrid oko 20 h.) Povratak u Ohrid. Noćenje.

4. DAN 03.05. – Slobodno prepodne za obilazak stare čaršije u kojoj se nalaze brojne prodavnice suvenira od bakra, nakita od starog srebra i čuvenih ohridskih bisera.  Oko 10.00h  predviđen je polazak brodom za Sv. Naum (fakultativno). Obilazak manastira koji je posvećen Sv. Naumu, učeniku Ćirila i Metodija koji ga je i sam izgradio 900.god. Manastir se nalazi na južnoj strani jezera na izvorima Crnog Drima 30-ak km od grada. Preporučujemo fakultativnu voznju čamcima Crnim Drimom koja će Vam ostati u nezaboravnom sećanju. Usputni obilazak Muzeja na vodi (fakultativno). Povratak u Ohrid. Slobodno veče. Noćenje

5. DAN 04.05.  – Slobodno prepodne u gradu za slobodne aktivnosti oko podneva pakovanje stvari u autobus i polazak prema Skoplju. Po dolasku u Skoplje slobodno vreme za obilazak grada, polazak za Niš u popodnevnim časovima. Dolazak u Niš u oko ponoći.

 

Privatni smeštaj

1/5

1/4

1/3

1/2

Lux 1/2

Cena po osobi

49€

59€

69€

79€

89€

 

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

-    prevoz autobusom na relaciji  Niš –Ohrid – Niš,

-     smeštaj u izabranim sobama na bazi tri noćenja(najam),

Dime, Lidija, Spasa ,Saša, Dva bisera

-    obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča,

-   organizaciju i vođstvo puta

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

-  boravišnu taksu – 3€,

- fakultativne obilaske i ulaznice:

-   obilazak  brodom Sv.Nauma i obilazak manastira – 12€,

-   ulaznice za muzej na vodi – 2€,

-   vožnja brodićem do izvora Crnog Drima – 2€,

-  izet do Albanije – Drač – 20€,

-  zdravstveno osiguranje,

-   individualne troškove.

UMANJENJE ZA SOPSTVENI PREVOZ – 10€ PO OSOBI

 

PLAĆANJE: 30% prilikom rezervacije, ostatak 5 dana pre početka putovanja ili odloženo na tri rate čekovima ili putem administrativne zabrane

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Raiffeisen banke  na dan uplate.

POPUSTI :

- dete od 0 do 2 godine besplatno, nema sopstveni krevet i sedište u  autobusu,

- dete od 2 do 7 godina 30% popusta u pratnji dve odrasle osobe u istoj  sobi,

dete koristi pomoćni ležaj i ima svoje sedište u autobusu,

- dete od 2 do 7 godina 50% popusta na zajedničkom ležaju u pratnji dve  odrasle osobe.

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja MM TOURS PUTOVANJA DOO,   Licenca OTP 2/2019

 

Informacije i rezervacije na telefon 018/521-329 i 060/0-521-329