69€

OHRID 3 NOĆENJA

Autobusom
Program Putovanja

 

OHRID 3 NOĆENJA

PROGRAM PUTOVANJA

08/09.11. Polazak iz Niša sa parkinga kod Tempa u ponoć. Vožnja prema Ohridu udobnim autobusima preko Leskovca,Vranja i Skoplja sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

09.11. Dolazak u Ohrid u prepodnevnim časovima. Smeštaj u izabrane sobe/apartmane. Nakon kraćeg odmora krećemo u obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča (spomenik ohridskim prosvetiteljima Klimentu i Naumu, manufaktura papira, crkva Sv. Sofije, tvrđava cara Samuila iz 10.-og veka, odakle se pruža predivan pogled na samo jezero i grad, crkva Sv. Bogorodice Perivlepte, Rimski teatar, crkva Sv.Jovan Kaneo iz 13.-og veka. Mesto okupljanja grupe je Trg pored pristaništa, ispred spomenika Sv. Klimenta. Nakon obilaska grada fakultativno krstarenje jezerom u trajanju od 1h (jedinstvena prilika da sa jezera vidite sve lepote Starog grada). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

10.11. Slobodno prepodne za individualni obilazak grada i shopping. Fakultativno odlazak do Sv Nauma. Obilazak manastira koji je posvećen Sv. Naumu, učeniku Ćirila i Metodija koji ga je i sam izgradio 900.god. Manastir se nalazi na južnoj strani jezera na izvorima Crnog Drima 30-ak km od grada. Preporučujemo fakultativnu  vožnju čamcima Crnim Drimom koja će Vam ostati u nezaboravnom sećanju. Usputni obilazak Muzeja na vodi (fakultativno). Povratak na Ohrid. Noćenje.

11.11. Slobodan dan za shoping i individualno razgledanje Ohrida. Noćenje.

12.11. Polazak za Srbiju, Niš u popodnevnim satima.
Dolazak u Niš u kasnim večernjim satima.

cena aranžmana po osobi 69

 

                                            

ARANŽMAN OBUHVATA:

- prevoz autobusom na relaciji Niš – Ohrid – Niš,

- obilazak Ohrida u pratnji lokalnog vodiča,

- smeštaj u izabranim apartmanima/sobama u Ohridu na bazi  3 noćenja (najam),

- organizaciju i vođstvo puta

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

- krstarenje jezerom  – 5€

- odlazak na Sv.Naum – 5€,

- boravišnu taksu – 3€,

- zdravstveno osiguranje,

- fakultativne obilaske i ulaznice,

- individualne troškove.

POPUSTI :

- dete od 0 do 2 godine besplatno, nema sopstveni krevet i sedište u autobusu,

- dete od 2 do 7 godina 30% popusta u pratnji dve odrasle osobe u istoj sobi, dete koristi pomoćni  ležaj i ima svoje sedište u autobusu,

- dete od 2 do 7 godina 50% popusta na zajedničkom ležaju u pratnji dve odrasle osobe,

USLOVI PLAĆANJA: plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre polaska.

30% prilikom rezervacije ,ostatak čekovima ili putem administrativne zabrane do marta 2017god.

NAPOMENA: kategorizaciju svih objekata izvršila je komisija Ministarstva za turizam Republike Makedonije pri opštini OHRID. Za putovanje u Republiku Makedoniju potrebna je nova lična karta ili biometrijski pasoš s tim što  Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Prevoz prtljaga (2 komada) je besplatan, a putnik je dužan da brine o svojim stvarima unetim u prevozno sredstvo. U autobusu je zabranjeno pušenje i konzumiranje alkohola,opojnih sredstava. Agencija pravi raspored sedenja u autobusu i putnici ga se moraju pridržavati. Agencija određuje mesto i dužinu pauze. Uplatom prevoza putnik prihvata sve navode. Minimalni broj putnika za realizaciju aranžmana je 40.U slučaju odustajanja putnika od putovanja postupa se po Opštim uslovima putovanja. Agencija ne garantuje slobodna mesta na fakultativnim izletima ukoliko nisu rezervisana Ukoliko  putnik u dogovoreno vreme ne dođe na  mesto polaska za izlet ili krstarenje smatra se da je od istog odustao tako da se uplaćeni iznos ne vraća. U slučaju loših vremenskih uslova izlet do Sv. Nauma biće zamenjen izletom do Struge. Agencija ne snosi odgovornost za drugačije usmene informacije o programu putovanja. Smatra se da se putnik upoznao i saglasio sa Opštim uslovima putovanja potpisivanjem ugovora o putovanju.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organozatora MM TOURS, licenca OTP 585/2010

INFORMACIJE I REZERVACIJE NA 018/250280 I 060/0521329