od 109€ 3*

DOČEK NOVE GODINE U SOLUNU 3ND

Autobusom
Program Putovanja

DOČEK NOVE GODINE U

S O L U N U

29.12. – 03.01.2020 – 3 noćenja sa doručkom

Program putovanja:
1. dan. (29.12.) SRBIJA   Polazak za Solun u večernjim satima. Noćna vožnja preko Leskovca,Vranja i dalje preko Makedonije, sa usputnim zadržavanjem radi odmora i graničnih formalnosti.
2. dan. (30.12.) SOLUN   Dolazak u Solun u prepodnevnim satima. Razgledanje grada: crkva Svetog Dimitrija, Aristotelov trg, spomenik Aleksandra Makedonskog, Bela kula. Smeštaj u hotel od 14h. Fakultativni odlazak do shopping centra Cosmos, slobodno vreme za shopping. Povratak u hotel. Noćenje.
3. dan, (31.12.) SOLUN Doručak.Slobodno vreme. Priprema za odlazak na doček Nove Godine (fakultativni  Doček  Nove godine u restoranu hotela Capsis – 50€). Individualni povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, 01.01. SOLUN – METEORI Doručak. Mogućnost organizovanja fakultativnog  izleta  na Meteore. Polazak u 08.00h iz Soluna.

(Neverovatne kamene kule manastira Meteori ili „viseće stene“ su nastale povlačenjem mora pre 30 miliona godina. Prvi religiozni objekti se javljaju 985. godine, kada jednu od mnogobrojnih pećina naseljava monah po imenu Varnava. Velika je tajna i nepoznanica kako su se prvi monasi popeli na tu visinu i počeli da grade manastir.U prošlosti se do manastira moglo stići jedino u mreži  koja je čekrkom spuštana i podizana. Tokom 1920. godine, za vreme obnove manastira uklesana su stepenice kako bi manastiri postali pristupačniji i materijal se lakše preneo do njih. Danas se manastirska bratstva uvećavaju a mnogobrojnim posetiocima je omogućen pristup u ograničen deo manastirskog kompleksa. Ulaznice u manastire naplaćuje Grčka Nacionalna Turistička Organizacija i iznosi 3€,  prilog se može ostaviti po ulasku u manastir..).

Usput  je planirana poseta radionici ikona u Kalambaki kraći predah i kupovina suvenira, Nastavljamo put prema Meteorima. Panoramsko razgledanje manastira Velika Meteora-Preobraženje (bez ulaska u manastir). Obilazak manastira Varlam, razgledanje, slobodno vreme. U povratku je predviđena pauza za ručak u Kalambaki (ručak nije uračunat u cenu aranžmana) i obilazak crkve Sv. Petke u klancu Tempi. Povratak u Solun u večernjim satima. Slobodno veče. Noćenje.

5. dan, (02.01.) SOLUN Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do 16h.Odlazak na srpsko vojničko groblje Zejtinlik, polazak za Srbiju. Dolazak u Niš u ranim jutarnjim satima 03.01.2018 (vreme dolaska zavisi od dužine čekanja na graničnom prelazu, na šta organizator ne može da utiče).

Hotel/

soba

HOTEL

AEGEON 3*

 

KINISSI

 PLACE 4*

EGNATIA PALACE

4*

1/2

125

145

179

1/3

109

119

/

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
 - prevoz autobusima turističke klase na relaciji po programu,
- smeštaj u izabranom hotelu na bazi 3 noćenja sa doručkom ,

 - usluga turističkog vodiča,
-  panoramsko razgledanje grada,
-  obilazak Zejtinlika,
- organizacioni troškovi.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- ulaznice za lokalitete predviđene programom,

- odlazak u tržni centar Cossmos – 5€
- izlet do Meteora 25€
- međunarodno zdravstveno osiguranje,

- od 01.01.2018 je u Grčkoj uvedeno plaćanje boravišne takse koja se plaća na licu mesta u hotelima, cena boravišne takse se kreće od 0.50€ do 1,50€ u zavisnosti od kategorije hotela.

-Minimalan broj za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika.
-Doplata za 1/1 sobu je 70% od cene dvokrevetne sobe
-Deca od 2-12god imaju popust od 30% u pratnji dve punoplative osobe

(imaju sedište u autobusu, koriste zajednički ležaj)
Umanjenje za sopstveni prevoz je 15€.

 

NAČIN PLAĆANJA:

-uplata avansa 30% od ukupne cene aranžmana, a ostatak duga najkasnije 10 dana pre početka aranžmana,

-uplata avansa 30% ,ostatak na tri rate bez kamate, čekovima ili administrativnom zabranom do 15.03.2020. godine

-uplata se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate.

NAPOMENA: za putovanje u Grčku je neophodno posedovati nove biometrijske pasoše. U slučaju da se popuni rezervisani kapacitet soba u hotelu , agencija zadržava pravo da obezbedi dodatne kapacitete u hotelu iste kategorizacije u istom delu grada.
VAŽNO: Preporucuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU  (potrebna novcana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slucaju da pogranicne vlasti onemoguce putniku ulaz na teritoriju EU.
Neophodan broj putnika za realizaciju aranžmana je 60 osoba. Agencija zadržava pravo spajanja grupa sa drugim organizatorima putovanja. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza ili korekcije programa, i o tome će obavestiti putnike najmanje 5 dana pre početka aranžmana.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije MM tours putovanja doo  ,

 licenca OTP 2/2019 ,koji su sastavno deo prijave putovanja.

Program broj 2 od 05.12.2019

 

INFORMACIJE I REZERVACIJE NA TELEFONE

018/521-329 I 060/0521329