od 109€

 BEČ sa posetom Bratislavi

1 maj 30.04-04.05.2020

 

Beč – „grad muzike”je glavni grad Austrije. Jedan je od najlepših gradova u Evropi, podeljen je na 23 okruga i broji oko 1,5 miliona stanovnika.Grad turizma Beč može da se pohvali širokom ponudom umetnosti i kulturnih sadržaja, mnogim istorijskim znamenitostima, a posetioci ga doživljavaju gostoljubivim, šarmantnim, simpatičnim i kultivisanim. Beč je grad koji poseduje starinski šarm a istovremeno i savremen i moderan grad sa mladom, inovativnom kulturno-umetničkom scenom i gomilom lokala, kafića i restorana za sladokusce.

PROGRAM PUTOVANJA:
1.dan: 30.04. NIŠ-BEČ
Polazak grupe iz Niša u popodnevnim satima . Noćna vožnja preko Mađarske do Austrije sa usputnim zadržavanjima radi osveženja i na graničnim prelazima.
2. DAN: 01.05. BEČ
Dolazak u Austriju u jutarnjim satima. Dolazak u Beč. Po dolasku panoramski obilazak grada: Opera, zimska rezidencija Habsburgovaca – Hofburg, Trg Marije Terezije, Parlament, Gradska kuća, jevrejska četvrt, zabavni park Prater, i šetnja kroz prvi becirk – Stefanova katedrala, Stefanov trg i Kertner ulica. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Noćenje.
3. DAN: 02.05. BEČ-BRATISLAVA
Doručak.Slobodno vreme za individualne aktivnosti.Nakon doručka mogućnost fakultativnog odlaska u Bratislavu – glavni grad Slovačke. Po dolasku panoramski obilazak grada: brdo Slavin, tvrđava, Jevrejska četvrt, Katedrala Sv. Martina, Stari trg, biskupska palata, palata Gaskalović, Staro mesto sa starom gradskom većnicom. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Povratak u Beč.Uveče mogućnost fakultativnog obilaska Dunavskog tornja sa kojeg se pruža nezaboravna panorama Beča i Dunava. Noćenje.
4. DAN: 03.05. BEČ – NIŠ
Doručak. Napuštanje hotela. Fakultatvni obilazak dvorca Šenbrun – letnje rezidencije Habsburgovaca. Razgledanje carskih prostorija i odaja i šetnja prelepim parkom. Nakon obilaska Šenbruna, nastavljamo fakultativno obilazak dvorca Belvedere (Dvorac ili palata Belvedere predstavlja prostranstvo sačinjeno jednim od najlepših baroknih ansambla na svetu koje je  okruženo prelepo uređenim parkovima i vrtovima. On je ujedno i jedan od najvećih atrakcija i zaštitnih znakova Beča. Njega čine gornji i donji Belvedere I već pomenuti parkovi i vrtovi. Ovo velelepno zdanje je izgrađeno u 18. veku za princa Eugena Savojskog u bečkom trećem becirku (bečka gradska opština), koju takođe nazivaju i Landstraße. Ona je predstavljala letnju rezidenciju, a izgradio je barokni arhitekta Johann Lukas, koji je bio miljenik princa Eugena. Princ je takođe doveo i venecijanskog kipra Đovani Staneti koji je bio desna ruka arthitekte Lukasa i bio je zadužen da osigura pravi italijanski kiparski doprinos) i Hundertwaser (Zaigrani Hundertwasser jedan je od bečkih simbola. Najpoznatije njegovo ostvarenje u Beču jeste stambeni kompleks u četvrti Landstraße, prikladno nazvan Hundertwasserova kuća, odnosno Hundertwasserhaus.)

Slobodno vreme u gradu do polaska za Niš. U večernjim satima polazak za Srbiju.

5. DAN: 04.05 noćna vožnja preko Budimpešte… Dolazak u Niš u ranim jutarnjim satima.

 

HOTEL 3*

 

1/2  i 1/3

BEOGRAD

109€

JAGODINA,BATOČINA

105€

NIŠ

119€

LESKOVAC,PROKUPLJE

125€

 

 

 

 

 

 

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO :
- prevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj  relaciji,
- smeštaj u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom – švedski sto, u 1/2, 1/3 sobama,
- razgledanje prema programu,
- turistički vodič tokom putovanja

U CENU NIJE URAČUNATO :      
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
- fakultativni izleti,
- individualni troškovi putnika

*Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (deca od 2-12 god imaju popust)

- obilazak  Dunavskog tornja – 20€/15€ deca

- obilazak dvorca Šenbrun – 20€/15€ deca

- dvorac Belvedere i Hundertwaser– 5€

- izlet do Bratislave – 15€

 

Fakultativni izleti su predviđeni za minimum 30 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih cena je podložna promeni. Organizator zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta usled objektivnih okolnosti. Cena je podložna promeni u slučaju promene cena: ulaznica, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, putnih taksi u odnosu na dan izlaska programa.


USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednje kursu Narodne banke na dan uplate.
- 30% prlikom rezervacije, ostatak 5 dana pre polaska.
- 30% prilikom rezervacije , ostatak na tri rate bez kamate, čekovima ili administrativnom zabranom.

 

Napomena: za putovanje u Austriju je neophodno posedovati nove biometrijske pasoše. U slučaju da se popuni rezervisani kapacitet soba u hotelu , agencija zadržava pravo da obezbedi dodatne kapacitete u hotelu iste kategorizacije u istom delu grada.

VAŽNO: Preporucuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU  (potrebna novcana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slucaju da pogranicne vlasti onemoguce putniku ulaz na teritoriju .

 

Organizator zadržava pravo da putem AKCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

Neophodan broj putnika za realizaciju aranžmana je 50. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza preuzima pravo na spajanje grupe sa drugom agencijom i o tome će obavestiti putnike najmanje 5 dana pre početka aranžmana.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora  putovanja,  turističke agencije MM TOURS PUTOVANJA DOO, licenca OTP 66/2020

 

 

 

INFORMACIJE I REZERVACIJE NA TELEFON 018/521-329 I 060/0521-329